onderhoud aan de goot 13 augustus 2009

Voor sommige bewoners zal het een verrassing zijn als zij thuis komen van het werk en ineens een steiger voor hun raam en op hun terras terugvinden.
Onze huurbaas ZVH heeft weer eens niet de moeite genomen om haar huurders in kennis te stellen van hun voornemen om werkzaanheden uit te laten voeren aan de goot. Het blijft blijkbaar dus toch een moeilijk proces om te willen communiceren met je huurders en hun op de hoogte te stellen van wat je van plan bent.

Voor het eerst sinds de bouw van het Kloosterven ergens in 1982 wordt er nu voor het eerst onderhoud uitgevoerd aan de goot.
Dit zal best wel eens een keer nodig zijn, ik denk dat er een willekeur aan flora en fauna leeft in de goot. Nu moet ik toegeven dat wij sinds 1982 nooit geen problemen met de goot hebben gehad, wel met de afvoer wanneer het namelijk hard regent en het terras blank staat, kan de afvoer naar beneden de hoeveelheid water niet aan.

De firma skyworks plaatst in opdracht van ZVH de steigers op de terrassen van de bewoners om zo op een veilige manier de goot te kunnen reinigen.

De steeds groter wordende vraag naar een veilige werkplek op hoogte heeft geleid tot de ontwikkeling van een groot aantal verschillende soorten steigers. Verschillende klussen en elk ander object vragen om een efficiente werkplekinrichting. Skyworks levert rolsteigers, schilderstellingen, gevelsteigers, vouwsteigers, opdraaisteigers, etc, etc. Deze steigers zijn vervaardigd van hoogwaardige aluminium materialen met een laag eigen gewicht en een grote sterkte. Ieder werk een eigen steiger

Welke steiger het meest geschikt is, is afhankelijk van veel verschillende factoren, zoals de vorm van het pand en de omgeving, het aantal personen waarmee gelijktijdig gewerkt wordt, de duur van de werkzaamheden, de wens om afgeschermd te werken e.d. volgens gegevens van skyworks

Op de vraag waarom helemaal steigers bouwen en niet gewoon met ladders was het antwoord dat dit voor de veiligheid was van degene die het uit gaan voeren. Wij plaatsen alleen maar de steigers was het antwoord. Grappig is om te zien dat degene die zorg dragen voor de veiligheid van anderen, hun eigen veiligheid niet zo heel erg nauw nemen en zich zelf in allerlei bochten moeten wringen en gevaarlijk op de koepels staan om het voor anderen veilig te maken. Het budget wat ZVH heeft voor onderhoud moet wel een flink potje zijn, want deze manier van werken kost een paar euries

De overlast zal wel weer een positieve wending hebben waarbij ons wonen weer een stuk prettiger is geworden, neemt niet weg dat een stukje overleg heel prettig zou zijn.

Reacties Hieronder staan reacties op bijgaand artikel. Grove en beledigende opmerkingen kunnen gecensureerd worden.All rights reserved ©Kloosterven.nl | Kloosterven.nl is een iniatief van LsB Design